Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Yeşilyurt'ta 'Dron (FPV) Yarış Pilotu' kursu açıldı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, öğrencilere 'Dron (FPV) Yarış Pilotu' kursu açıldı. Kursta, insansız hava araçları, havacılık kuralları, uçuş prensipleri, meteoroloji, hava trafiği, kumanda sistemi, cihaz bakımı ve onarımı konularında teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

Dicle Elektrik, öğrencilere enerji tasarrufunu anlattı

Dicle Elektrik, 'Enerji Verimliliği Haftası' çerçevesinde dağıtım bölgesindeki tüm illerde farklı etkinliklere imza attı. Düzenlenen etkinliklerde enerji verimliliği konusundaki farkındalığın yükseltilmesi adına öğrencilerle elektrik tasarrufu ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Gençlere fırsatlar sunacak olan Teknogaraj törenle açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak, TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarına katılacak gençlerin atölye ihtiyaçlarını karşılayacak 'Teknogaraj' törenle açıldı.

'Siber Vatan' ile siper güvenlik uzmanları yetiştirilecek

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi işbirliğinde imzalanan 'Siber Vatan' protokolü ile Malatya'da siper güvenlik uzmanları yetişecek.

Yeşilyurt Bilim Merkezi bu yıl hizmete sunulacak

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Bilim Merkezi Projesi bu yıl gençlerin hizmetine sunulacak.

Türkiye'de bir ilk: Geliştirilen bu gözlük, doğal ve yapay göz kırpmayı ayırt edebiliyor

Türkiye'de geliştirilen üç eksenli diğer ürünlerden en ayırt edilebilecek özelliği olan cihaz, engelli bireylerin telefon ve tablet kullanmasını kolaylaştıracak.

Teleskopla ayı ilk kez izleyen öğrenciler büyük heyecan yaşadı

Elazığ'da Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bahçesinde kurulan teleskoplarla ilk kez ayı izleyen öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Teleskopla ayı görmek isteyen öğrenciler sıraya girdi.

Uzmanı uyardı: ''Mavi tik' artık güvenilir değil, büyük tehlikeye karşı dikkat'

Geçtiğimiz yıllarda resmi hesap ve tanınmış kişilere verilen 'mavi tik' artık tehlike saçıyor. Paralı hale gelmesiyle uygulama dolandırıcılar ve terör örgütü propagandası yapanların kolayca ulaşabildiği hale gelirken, dijital medya uzmanı vatandaşlara hesapların güvenirliğini araştırmaları uyarısında bulundu.

Diyarbakır'da 'Yeni Dijital Çağda Siber Güvenlik Paneli' düzenlendi

Yeni Dijital Çağda Siber Güvenlik Paneli Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti.

Güder, geleceğin bilim ve teknoloji yıldızlarıyla buluştu

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 7-15 yaş arası çocukların robotik kodlama ve yazılım alanlarında daha iyi eğitim alabilmeleri amacıyla hayata geçirilen Battalgazi Beceri Atölyelerindeki öğrencileri ziyaret etti.

Bilgisayarlarda tamir ve ikinci ele rağbet arttı

Pandemi sonrası dolar kurunun değişkenlik göstermesiyle birlikte elektronik cihazlarda maliyetlerin yükselmesi, elindeki eski ürünün değerini bilmeyi öğretti. Bu bağlamda ikinci el bilgisayar alırken ve bilgisayarın ne zaman tamire ihtiyaç duyulması gerektiğine uzman mühendis dikkat çekti.

Akıllı yangın söndürme mühimmatına patent tescili

Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yapılan akıllı yangın söndürme mühimmatı patent tescili aldı.

Uzmanı, telefon bataryalarının neden patladığını anlattı

Akıllı telefon, tablet, akıllı saat gibi elektronik cihazların yanlış şarj edilmesi ve kullanılmasından kaynaklı batarya patlamaları günümüzde kaçınılmaz bir gerçek haline geldi. Uzmanlar, kullanıcılara telefonu doğru ve zamanlı şarj etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Dicle Üniversitesinde 'Siber Güvenlikte Kariyer' konferansı

Dicle Üniversitesi 'Siber Güvenlikte Kariyer' konferansı, TEKNOFEST yarışmalarında dereceye giren Dicle Üniversitesi mezunları Fatih Mehmet Dişçioğlu ve Numan Türler'in sunumuyla Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Tech time Siber Güvenlik ve Yapay Zeka zirvesine Gaziantep ev sahipliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gaziantep Üniversitesi Huawei Student Developers Öğrenci Topluluğu tarafından Tech Time Siber Güvenlik ve Yapay Zeka Zirvesi düzenlendi.

Savunma Sanayii Başkanı İKA'yı ziyaret Etti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir İpekyolu Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, TEKNOFEST ekipleriyle buluştu

Gaziantep Üniversitesi'nde TEKNOFEST'e katılan takımlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmalarında ödül alan takımların yaptıkları çalışmaları yerinde inceledi.

Milli mühimmat ve silahlara yoğun talep

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, milli imkanlarla üretilen bir çok savunma sanayi teknolojilerine bir çok ülkeden yoğun talep geldiğini ifade etti.

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışmada şebekenin tamamı gözden geçirilerek kullanım ömrünü dolduran tesisatlar yenileniyor.

Toplam 307 haber.