Emre Belözoğlu:

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, 'Hedefimiz elimizden geldiği kadar ülke puanına hizmet etmek ve grup birinciliğini sürdürmek olacak. Bunu yapabilecek güce sahibiz' dedi. Belözoğlu, daha önce Fiorentina'da görev yapmış olan Fatih Terim hakkında ise, 'Bence Fatih Terim gelmiş geçmiş en büyük teknik adam. Her zaman ülke futbolunda yeri farklı olacaktır' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “Hedefimiz elimizden geldiği kadar ülke puanına hizmet etmek ve grup birinciliğini sürdürmek olacak. Bunu yapabilecek güce sahibiz” dedi. Belözoğlu, daha önce Fiorentina’da görev yapmış olan Fatih Terim hakkında ise, “Bence Fatih Terim gelmiş geçmiş en büyük teknik adam. Her zaman ülke futbolunda yeri farklı olacaktır” dedi.

UEFA Konferans Ligi A Grubu ikinci hafta maçında sahasında İtalyan ekibi Fiorentina ile karşılaşacak Medipol Başakşehir’de teknik direktör Emre Belözoğlu basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Emre Belözoğlu, zor bir maç olacağını aktararak, “Birbirine benzer oyun oynamaya çalışan iki tane iyi takım maçı olacağını düşünüyorum. Fiorentina çok köklü iyi kulüp başarılı değerli teknik adam var. Benzer oyun anlayışı olmasına rağmen bu oyunu iyi şekilde oynayan rakibine dikte etmeye çalışan takıma karşı zorlu bir maç bizi bekliyor. Hazırlandık ama bu zamana kadar oynadığımız en zorlu maçlardan birini oynayacağız. Hedefimiz elimizden geldiği kadar ülke puanına hizmet etmek ve grup birinciliğini sürdürmek olacak. Bunu yapabilecek güce sahibiz. İyi maç olacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

“Fatih Terim gelmiş geçmiş en büyük teknik adam”

Bir dönem Fiorentina’yı çalıştırmış olan teknik direktör Fatih Terim ile ilgili de konuşan Emre Belözoğlu, gelmiş geçmiş en büyük teknik adamın Terim olduğunu dile getirerek, “Fatih Terim değerli bir antrenör. Kendisi Fiorentina’da antrenörlük yaparken Türkiye’deki herkes Fiorentina’yı tutmaya başladı. Galatasaray’da da antrenörlüğümü yapmıştı. Gerçekten çok severim. Bildiğim kadarıyla hoca yarın bizimle birlikte olacak. Yarın çok güzel hazırlanmış bir belgesel olacak. Hem yarına denk gelmesi hem de Türk takımının Fiorentina ile oynaması güzel bir tevafuk oldu. Fatih Terim gelmiş geçmiş bence en büyük teknik adam. Her zaman ülke futbolunda yeri farklı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Fiorentina’yı favori olarak görüyorum ama yarın kazanmak istiyoruz”

A grubunda iki favori takımın karşılaşacağını vurgulayan Belözoğlu, “Biz gerçekten iyi başladık ama Fiorentina da iyi bir takım. Bildiğim kadarıyla önceki fikstürlerde maç kazanamadılar. Hala favori olarak görüyorum ama yarınki maç farklı. Yarınki maçı kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

“Gol yememe üzerine plan yapmıyoruz”

Emre Belözoğlu, ligde yakaladıkları gol yememe serisinin sorulması üzerine “Sezon iyi başladı. Ligde gol yemedik. Avrupa’da en çok maç kazanan takım olduk. Gol yememe üzerine plan yapmıyoruz. Bu fazla gündeme getiriliyor. Gol yememek değerli ama benim için oyun üstünlüğü ve galibiyet daha değerli. Bir gün gol yiyeceğiz, maç da kaybedeceğiz. Oyun anlayışımızı devam ettirmek en büyük isteğimiz” cevabını verdi.

“Mesut Özil’e ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum”

Mesut Özil’in Fiorentina karşısında 11’de olacak mı şeklinde sorulan soruya Belözoğlu, “Mesut çok istediği kadar süre alamadı. Kendisini bulmuştu sonradan uzun dakikalara hazırlarken Covid olmasa da onun semptomlarını taşıdığı bir hastalık geçirdi. 3 gündür antrenmana başladı. Kadroda düşündüğümüz oyunculardan biri. Onun kalitesine fiziksel olarak ulaştığında ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Kariyerinin sonunu iyi yapması gerektiğine inanıyorum. İnşallah kariyerinin sonunu iyi getirip fit hale geldikten sonra çok daha katkısı olacak diye düşünüyorum” yanıtını verdi.

“İtalya’da teknik direktörlük yaparsam mutlu olurum”

İtalya’nın kendisi için farklı bir ülke olduğunun altını çizen Belözoğlu, “Benim için İtalya, ülkemden sonra en çok sevdiğim ülke. Çok güzel zamanlarım geçti. Birbirimize benzediğimizi düşünüyorum. Onlar da sabırsız biz de onlar da eğlenmeyi seviyor biz de. İtalya benin için çok değerli bir ülke. Bir gün tabii ki hedefim Avrupa’da teknik direktörlük yapmak bu İtalya olursa çok mutlu olurum. Şu an için yakın hedef olarak görünmüyor. İşimi iyi yapmayı düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN