EKG Derneği Başkanı Akgün'ün, Berat Gecesi Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, Berat Gecesi Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, Berat Gecesi Dolayısıyla Mesaj Yayımladı. 

Allah (c.c.) Zümer sûresi, âyet 53. Ayetinde; “Ey kendilerine günah işlemek suretiyle kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Diyerek bizleri uyarırken, o sonsuz merhameti ve lütfunun eseri olarak bizim için bazı mübarek gün ve geceler takdir buyurmuştur.

Bu mübarek gün ve gecelerden bir de idrak edeceğimiz Şaban ayının 15. Gecesine tekabül eden "Beraat Gecesi"dir.

Berat Gecesi’ne, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle “mübarek”, Müslümanların günahlarının affolunması ve temize çıkmaları sebebiyle “berâet”, kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle “rahmet”, geceyi iyi değerlendiren kulların seçilerek sâlih kullar arasına alınması sebebiyle de “berâe veya sakk” gecesi de denir.

Bu mübarek gün ve gecelerde yapılan dua ve ibadetler, birçok günahımızın bağışlanmasına vesile teşkil etmektedir. İşte Şaban ayının "Beraat Gecesi" adını verdiğimiz on beşinci gecesi de, bu mübarek gecelerden biridir. Bu, mübarek gece, aynı zamanda; on bir ayın sultanı Ramazan-ı şerife on beş gün kaldı demektir.

Berat Gecesi, Allah’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar aralayacağı, müminlerin dualarına icabet edeceği, günahlarını affedeceği, yapılan ibadetler normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırılacağından dolayı Müslümanlar için tam bir berat olacaktır inşallah.

Bu mübarek gece ile ilgili Efendimiz (sav): “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ dünyaya en yakın göğe tecelli ederek fecre kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım, bir belaya mübtela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?’ diye kendisine yalvarıp, dua ve istiğfar etmemiz için biz kullarına adeta yalvarır.” (1) buyurmuştur

Bu gece, önümüzdeki bir yıl içerisinde kime ne kadar rızık verileceği, kimin ömrünün o yıl içerisinde biteceği, ilgili meleklere tevdi edileceği bu gecede; Rabbimizden hakkımızda hayırlı uzun bir ömür, geniş ve bol rızık vermesini; her türlü hastalık, kaza ve musibetlerden de muhafaza etmesini gönülden isteyelim. Mü’mine yakışan ümitvar bir eda ile tevbe ve istiğfar edelim.

Mevla’mızın şu büyük müjdesini asla aklımızdan çıkarmayalım. “…Ey kendilerine günah işlemek suretiyle kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (2)

Hiç şüphe yok ki bu yöndeki gayretlerimizin, Allah’ın rızasına ermemize vesile olacağı gibi, birlik ve beraberliğin pekişmesine de önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekeriz.

Şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği yönetim kurulu adına Aziz Milletimizin, Türk ve İslâm Âleminin Berat Gecesini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını diler,  tüm  dünyayı  ve ülkemizi de etkisi altına alan KOVID 19 salgınını en kısa zamanda aşıp  daha güzel sağlıklı günlerde bir arada olma  dileğimizi  Yüce Allah'tan (c.c.)  niyaz ederim.

----------------------------

(1)  İbn Mâce, H. no: 1388.
(2)  Zümer, 39/53.
                                                                                                                            

Metin AKGÜN

Maarif Müfettişi

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN