Deva Partisi Babacan'la İl Kongresini Yapıyor

Deva Partisi Babacan'la İl Kongresini Yapıyor

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Malatya İl Kongresini Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla Cumartesi günü yapacak.

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş Malatya İl Kongresinin 24 Ekim Cumartesi günü Malatya Ramada Otelde yapılacağını belirterek "Demokrasi ve Atılım Partimiz 9 Mart 2020 tarihinde kurulmuş olup hızlı bir şekilde teşkilatlanma sürecine başlamıştır. Bu kapsamda ilimiz için görevlendirme 9 Temmuz 2020 tarihinde şahsıma ve il kurucu heyetimize tevdi edilmiştir. Daha sonraki süreç de Malatya’mızın teşkilatlanma çalışmaları yapılmış ve 10 ilçemizde görevlendirmeler yapılmıştır. 6 ilçemizde yapılan kongrelerden sonra il kongremiz sayın genel başkanımız Ali abacan'ın katılımı ile 24 Ekim 2020 tarihinde saat 14:00 de Ramada otel de gerçekleştirilecektir" dedi.

GENEL BAŞKANIMIZI KARŞILAYACAĞIZ

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, Genel Başkan Ali Babacan'ı  Cumartesigünü saat 10:00 da Elemendik mevkiinde karşılayacaklarını belirterek "Daha sonra il ve merkez ilçeler başkanlığı binamızın açılışını gerçekleştirileceğiz. Daha sonra esnaf gezisi ve saat 14:00 de il kongremiz gerçekleştirilecektir. Adaletin, özgürlüğün, çoğulculuğun ve katılımcılığın esas olduğu bir ülke hayali kuran kıymetli hemşerilerimizi ağırlamaktan onur duyarız." diye konuştu. 

"KÖTÜ YÖNETİMİN BEDELİNİ YOKSULLAR ÖDÜYOR"

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Güneş "Ülkemizin, kötü yönetiminin ve yanlış politikalarının bedelini yoksullara ödetmeyecek yeni bir anlayışa ihtiyacı var. Asgari ücretle insan onuruna yaraşır şartlarda 1 ay yaşamak mümkün değil. Net asgari ücret 2.324 TL. Oysa 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların minimum tutarı 7.973 TL. İşini kaybeden birçok kişi işsizlik sigortası imkanlarından yararlanamadı. İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği asgari ücretin bile çok altında kaldı. Salgın hastalık nedeniyle pek çok küçük ve orta ölçekli iş yeri üretime ara verdi veya kapandı. Gerçek işsizlik oranı yüzde 31’e ulaştı. Kısacası, kötü yönetim, vatandaşlarımıza yoksulluğu reva gördü. Sonuç olarak bu gidişatın iyileşmesi için elimizi taşın altına koymaya bizler talibiz, Bu süreçte tüm dost ve hemşerilerimizi kongremize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN