Büyükşehir İftarda Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından günlük 5000 kişilik iftar yemeği dağıtılıyor

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Her yıl olduğu gibi binlerce vatandaşa iftar ikramında bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi bu yıl da 5 bin kişiye iftar ikramında bulunuyor. 

        Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapalı Çarşı üstü 15 Temmuz Millet Meydanında kurulan iftar çadırı; 7’den 70’e engelli, yaşlı, öğrenci ve iftar saatinde evine yetişemeyen binlerce Malatyalının iftarlarını açtıkları mekân haline geldi.  
Yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında, Büyükşehir Belediyesi ayrıca 65 yaş üstü engelli, yalnız yaşayan ve yemek yapamayacak durumda olan vatandaşların iftarlıklarını evlerine servis ediyor. 

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve BELSOS tarafından organize edilen iftar programları kapsamında binlerce Malatyalı aynı iftar sofrasında bir araya gelerek iftar yapmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyor.   

        Hayırsever iş insanlarının yardım ve destekleriyle her yıl olduğu gibi bu yılda 15 Temmuz Meydanında kurulan iftar çadırı ile iftar çadırına gelemeyen 65 yaş üstü engelli, yalnız yaşayan ve yemek yapamayacak durumda olanların bizzat evlerine teslim edilmek üzere, 5 bin kişiye sıcak iftar yemeği ikramında bulunuluyor. 

       Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki tiyatro ekipleri de ilçelerde özellikle çocuklara yönelik Hacivat-Karagöz, meddah ve orta oyunlarını sergilemeye devam ediyorlar. 
Öte yandan Kapalı Çarşı üstü 15 Temmuz Meydanında kurulan platformda iftar öncesi ve iftar sonrası yerel uydu televizyonlarında da Ramazan ayının manevi atmosferine uygun programlar yapılıyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN