Bir Destanın Ölümsüzlüğünün Baş Mimarını Rahmetle Anıyorum

Milli Beka Hareketi Doğu Anadolu Bölge ve Malatya İl Başkanı Mehmet Zafer İstiklal Mücadelemizin Milli Şair'i Mehmet Akif Ersoy'un 146 ıncı doğum yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

Milli Beka Hareketi Doğu Anadolu Bölge ve Malatya İl Başkanı Mehmet Zafer İstiklal Mücadelemizin Milli Şair'i Mehmet Akif Ersoy'un 146 ıncı doğum yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Milli Mücadele yıllarının emsalsiz duruşunu İstiklal Marşı ve bir çok kıymetli eseriyle günümüze taşıyarak bir tarihin dik duruşunu temsil eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 146 ıncı doğum yılında kendisini rahmetle, hürmetle ve saygıyla anıyorum.
İstiklal Harbi’mizin büyük mücadele adamı,  ilim, irfan geleneğimizin en mühim halkalarından biri olan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, Milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik yerlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen aziz milletimize mücadele ruhunu aşılayarak, İstiklal Savaşının kazanılmasında büyük katkılarda bulunmuş, serleriyle ve yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde de bizlere ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir.
O, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığı, milletine, dostlarına karşı şefkatli, merhametli, mütevazı olması, Ülkesini, ideallerini, inancını tehdit edenlere karşı dik duruşu ile her zaman örnek şahsiyetlerden biri olarak milletimizin gönlünde müstesna yerini almıştır.
Bugün bizlere düşen görev; milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve eserlerini iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; eserleri ve hayatıyla bir fazilet abidesi olan Mehmet Akif Ersoy’u doğumunun 146 ıncı yılında rahmetle yad ediyorum.   Allah mekânını Cennet eylesin.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN