Başkan Samanlı Şehitlerimizin Acıları İlk Günkü Kadar Taze

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı ve yönetimi, 12 Eylül Darbesi'nde şehit edilen Malatyalı Ülkücüler için 'Malatyalı Ülkücü Şehitler' isimli bir sergi düzenledi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı ve yönetimi, 12 Eylül Darbesi’nde şehit edilen Malatyalı Ülkücüler için ‘Malatyalı Ülkücü Şehitler’ isimli bir sergi düzenledi.

Düzenlenmiş olan programda konuşan Başkan Mesut Samanlı; “Türk kelimesi ile şehadet kelimesi adeta müsemma olmuştur. Bunun en bariz şehri Malatya’dır. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu ulvi kentin tüm sakinlerini, şehitlerini yâd etmek için davet etmiş bulunduk. Davetimize icap eden tüm hemşerilerimize müteşekkiriz” dedi.

Başkan Mesut Samanlının konuya ilişkin açıklamaları şöyle;

ŞEHİTLERİMİZİN ACILARI İLK GÜNKÜ KADAR TAZE
“Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak, bugün hazin vedaların başkahramanlarını anıyoruz. Bu vedaları ebediyete nakşetmek bizim en temel vazifemizdir. Bizler ülkücü neferleriz, ülkemizi bölmeye çalışan herkese karşı dimdik ayaktayız. Bir an olsun yeise kapılamayacak, bu yoldan dönmeyeceğiz.

Bugün 12 Eylül ve biz kırk bir yıldır her 12 Eylül’de karanlığa saplanıyoruz. O kara günleri unutmak, o kalleşlikleri sineye çekmek bizler için mümkün değil.

Yüreğimiz bu denli ülkü aşkıyla çarparken ve göğsümüz bu denli kara bir ülkü sevdasına tutulmuşken; bu kara sevda uğruna, bayrak uğruna, vatan uğruna şehit olan dava sevdalılarını unutmak mümkün müdür? Şehitlerin ardında bıraktıkları bağrı yanan analarının, beşikte kalan yavrularının yüzüne nasıl bakarız? Herkes bilsin ki; üzerinden yıllar geçse de şehitlerimizin acıları ilk günkü kadar taze. Hikayelerini dinlemek ise hala çok soğuk ve elem verici. İsimlerini duyunca hala kanımız çekiliyor ve iman dolu teslimiyetlerini yad ettikçe gözlerimiz doluyor.

ÜLKÜCÜ OLMAK ZORDUR
Bizler; anasından, yârinden, evladından vazgeçip şehadete koşan ve bayrak hür
dalgalansın diye o al bayrağa kanıyla renk verenlerdik. İşte bu yüzden, Ülkücü olmak zordur. Sonsuz bir vatan aşkı, bitmek tükenmek bilmeyen bir sabır, bir an olsun sekteye uğratılmayacak bir kızılelma ve tüm bunlara güç getirecek bir iman gerekir. Tüm bunları her baş, her göğüs kaldıramaz. Aynı zamanda biliyoruz ki; Türk kelimesi ile şehadet kelimesi adeta müsemma olmuştur.
Bunun en bariz şehri Malatya’dır. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu ulvi kentin tüm sakinlerini, şehitlerini yad etmek için davet etmiş bulunduk. 12 Eylül Darbesi sonrası tüm yurt genelinde çok fazla şehit verdik, Malatya’da da durum diğer vilayetlerden farklı değildi. Bu yüzden; Malatyalı her bir ülkücü  şehidimizi siması ve hikayesiyle tanısınlar diye, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, hemşehrilerimizin iştirak ettiği bir sergi düzenlemiş bulunuyoruz. Bu sergiyi düzenleyen MHP Malatya İl Başkanlığı Kadın ve Aile Birimimize teşekkür ediyorum. Davetimize icap eden tüm hemşehrilerimize de müteşekkiriz.
Son olarak, darağacında bile cellatları korkutanlara, bir değil iki kere asılanlara, işkencelerle şehit olup yine de vatanına, ülküsüne, bayrağına tek söz ettirmeyenlere, Milliyetçi şuur için tüm bölücü militanlarla her an göğüs göğse çarpışanlara, pusularda kalleşçe şehit edilenlere selam olsun. Malatya’nın Ülkücü Şehitlerine ve ailelerine selam olsun. Bizlerin yanında yürüyüp bir an olsun yolundan ve davasından dönmeyenlere selam olsun. Herkesin ayaklarına
sağlık.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN