Başkan Samanlı Ramazan Ayı Mesajı

MHP İl Başkanı Mesut Samanlı Ramazan Ayı Dolayısıyla bir Mesaj Yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

Müslümanların hayatında bazı zaman dilimlerinin farklı bir önemi ve  bu zaman dilimlerinde insan ilişkilerinin farklı bir yapısı vardır. Bu farklılık önceki dönemlerde yaşatıldığı gibi günümüzde de İslam camiasında yaşanmaya çalışılmaktadır. Üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan bu farlılık arz eden zaman dilimlerindendir. Üç aylarda müslüman kardeşlerimiz  ibadet ve beşeri ilişkilerde daha özenli ve hassa davranırlar ve bu dönem içinde buluna kandilleri ihya etme konusunda çaba ve gayret gösterirler.

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ve içinde bulunan Kadir gecesini fazileti ise hepsinden yücedir. ALLAH’ü teala ve Peygamber Efendimizin Ramazan. Oruç ve Kadir gecesi hakkındaki övgü ve önemsemeleri tüm Müslümanlarca bilinmektedir.

Çünkü Yüce Kitabımız, Mîlâdî 610 yılında, bundan tam 1400 yıl önce böyle bir Ramazan ayında yeryüzüne inmeye başladı. Allahü Teâlâ bunu bize şöyle bildiriyor: “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Dolayısıyla Yüce Allah’ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği, insanlık için en mükemmel ahlâk örneği olan Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya peygamberlik görevi bu ayda verildi. “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesi de  bu aydadır. Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki inanarak ve sevabını Allahü teâlâdan umarak, Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolur.) ve yine "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ademoğlunun her ameli katlanır (Zira Cenab-ı Hakk’ın bu husustaki sünneti şudur :) Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline kadar çıkar. Allahü Teâla Hazretleri (bir hadis-i kudside) şöyle buyurmuştur:  "Oruç bu kaideden hariçtir. Çünkü o sırf benim içindir, ben de onu (dilediğim gibi) mükâfaatlandıracağım  Kulum benim için şehvetini, yiyeceğini terk etti’

"Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir  Oruçlunun ağzından çıkan koku (halüf), Allah indinde misk kokusundan daha hoştur.

İslam inancında bu kadar değer verilen bu zaman dilimlerinin tüm Müslümanlarca ve özellikle muhafazakarlığı ile bilinen Malatyalı hemşerilerimizce gereği gibi ihya edilip, beşeri ilişkilerinde de sui zan, gıybet, yalan, dargınlık gibi olumsuz davranışlardan temizleneceğine tüm kalbimle inanıyor ve bu duygular içinde tüm İslam aleminin Ramazanlarını kutluyor ve şu sıcak günlerde tutacakları oruçlar için sabır ve kolaylıklar vermesini Cena-bı Hakk’tan diliyorum."

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN