Başkan Şahin'den Ahilik Haftası Mesajı

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, Ahilik Haftası Olması Sebebiyle bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, Ahilik Haftası Olması Sebebiyle bir mesaj yayımladı.
Genel Başkan Şahin mesajında; Kardeşlik, yiğitlik, cömertlik ile dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın; sanat ile birleşimidir, ahilik. 
Anadolu’daki Türk kültürünün birlik ve dayanışmanın sembolü olan Ahilik, Selçuklu Devlet yapısının temel unsurlarından biri olmuş, Osmanlı Devletinin kuruluşunda da önemli katkılar sağlamıştır. 
Günümüzün yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde Ahiliğin temel ilkeleri yatmaktadır. Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik, çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları Batı’ya aktaran birikim, Ahilik kültürüdür. Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’nin düşünceleri ve Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir.
Ahilik, halka dönük bir kurumdur. Ahiler, kendi ticaret çıkarını diğer meslektaşlarından üstün tutmayan; mutluluğu halka hizmet edip yararlı olmakta arayan kişilerdir. Müşteri her zaman haklıdır sözü de bu anlayışın eseri olarak dilimize yerleşmiştir. 
Ahilik, ticari düzenlemelerin yanı sıra asıl ahlaki ilkeleri ile toplumda yer etmiş; Osmanlılarda lonca ve gedik kuruluşları olarak devam ettikten sonra, Cumhuriyet Döneminde yerini Esnaf ve Sanatkârlar Odalarına bırakmıştır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.
Haber: Nida Köme

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN