Başkan Konakçı, En çok usta öğreticiler etkileniyor

Malatya Usta Öğreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek başkanı Ömer Konakçı 'Usta öğreticiler de evine ekmek götürmek için çalışıyor'

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

“Kurslar geç açılıyor”

“Usta öğreticiler de evine ekmek götürmek için çalışıyor”

Malatya Usta Öğreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek başkanı Ömer Konakçı yaptığı açıklamada; Halk eğitim merkezlerine bağlı çalışan usta öğretici ücretlerinin olası felaketlerden dolayı kesilmemesi gerektiğini bu konuda Milli Eğitim Bakanlığından gerekli çalışmaların yapılmasını talep etti.

Ömer Konakçı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim müdürlüklerimize bağlı halk eğitim merkezlerinde ilimizde binlerce kişi usta öğretici olarak çalışmaktadır. Bu insanların amacı evlerine ekmek götürmek ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektir. Malum ülkemiz bu yıl içerisinde birçok felaket ve zor durumdan geçiyor. Son olarak da dünyayı sarsan corona virüsünün Türkiye'de de görülmesi ve okulların iki hafta tatil edilmesi kararından en çok da usta öğreticilerimiz etkilenecek. Evet, insan sağlığı hiç şüphesiz ki her şeyden önemli bunun farkındayız ama bu insanların iki hafta hele de kurslarının bitme ve yeni kurs açma dönemleri ise bir ay maaş alamaması anlamına gelmektedir. Aslında durum onları kendi yerlerimize koyup yani duygudaşlık yapıldığında ap açık ortadadır. Bizlerin maaşı birer ay ya da 2 haftalık kesilse ne olur? Bu insanların birer evleri, bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. Hepimiz gibi onlarında morale, desteğe ihtiyacı var. Mesleğini icra etmeye çalışan bu emektarlara sahip çıkalım.”

Konakçı son olarak: “Usta öğretici hocalarımız yıl boyunca birçok zorluğa göğüs gererek çalışmaktadır. Zaman zaman bunlara şahit oluyoruz. Yılsonunda kurslarının açılması için günlerce bekletilmesi, her yıl ellerinde olmalarına rağmen tekrardan bütün usta öğreticilerden aynı evrakların istenilmesi, halk eğitim merkezlerinin sadece hafta da iki günü kurs açma günü olarak belirlemesi, kurs evrakların tamamlanıp resmi prosedüre uygun hale gelmelerine rağmen keyfi uygulamalarla beklemek, işlemlerin bahane edilerek kursların geç açılması ve daha bir sürü nedenler yüzünden usta öğretici hocalarımız çok yoruluyor. Bu konuda 2014 yılında kurulan derneğimiz usta öğreticilerimiz ve onların haklarını savunmak için elimizden geleni yapacaktır.” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN