Başkan Aygün'den, Ahilik Haftası Mesajı

Milli Beka Hareketi Genel Başkan Sözcüsü Doğu Anadolu Bölge ve Malatya İl Başkanı İbrahim Aygün, Ahilik Haftası Olması Sebebiyle bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

Başkan Aygün’den, Ahilik Haftası Mesajı
Milli Beka Hareketi Genel Başkan Sözcüsü Doğu Anadolu Bölge ve Malatya İl Başkanı İbrahim Aygün, Ahilik Haftası Olması Sebebiyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Aygün 32. Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türk-İslam tarihinde önemli bir yeri olan Ahilik, Anadolu’dan neşet eden ancak tüm dünyaya örnek olacak ticari ve sosyal öğretileri içinde barındırmaktadır. Bugün, modern dünyada ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite, standart, tüketici hakkı, sosyal dayanışma ve arabuluculuk gibi birçok kavram Ahilik Teşkilatı çatısı altında asırlar öncesinde Anadolu topraklarında hayata geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.
“Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir kültürdür” denilen açıklamada Başkan Aygün şunları kaydetti:
“Ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu olan Ahilik, milli şuuru ve gücünü dayanışmasından alan yapısı ile dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Milli birlik ve beraberliğimizin her zaman en büyük teminatlarından birisi olan Ahilik kültürü, ticareti düzenleyen ve bu alanlarda faaliyet gösteren başta tüm kurum ve kuruluşlar için önemli bir rehber niteliğindedir. Dedi
Bu anlamlı haftada Ahi Evran-ı Veli´yi rahmetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum”
Haber: Melisa Kuşdoğan

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN