Başkan Ağolday'dan Ahilik Haftası Mesajı

Milli Baka Hareketi Şanlıurfa İl Başkanı Bahri Ağolday, Ahilik Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet -

Milli Baka Hareketi Şanlıurfa İl Başkanı Bahri Ağolday, Ahilik Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Başkan Ağolday masajında şu ifadelere yer verdi: “Kardeşlik” anlamına gelen Ahilik, ticaret ile ahlâkı buluşturan bir hayat düsturudur. Ahi, vicdanını kendi üzerine gözcü koyan, helalinden kazanan, yerinde ve yeterince harcayan, ölçü ve tartı ehli olan, yararlı şeyler üretip topluma sunan insandır.
Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur.
Esnaf ve sanatkârın piri Ahi Evran Veli’nin “Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza kılavuzluk etmektedir.
Yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutan geleneğimizi yaşatmak adına 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz 32. Ahilik Haftası münasebetiyle, Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle yad ederken, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum."
Haber: Aysun Erbaş

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN