Basın Kuruluşları Karaduman'a Saldırıyı Kınadı

Kernek Parkının açılış töreni sırasında bazı kişilerin saldırısına uğrayarak tartaklanan Gazeteci Burhan Karaduman'a yapılan saldırı basın kuruluşlarının Kernek Meydanında yaptığı ortak açıklamayla kınanarak saldırganların bulunması istendi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Kernek Parkının açılış töreni sırasında bazı kişilerin saldırısına uğrayarak tartaklanan Gazeteci Burhan Karaduman’a yapılan saldırı basın kuruluşlarının Kernek Meydanında yaptığı ortak açıklamayla kınanarak saldırganların bulunması istendi.

Gazeteci Burhan Karaduman’a saldırının yapıldığı Kernek meydanında bir araya gelen Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şubesi, Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi, Küresel Gazeteciler Konseyi Malatya Temsilciliği, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği, Malatya Gazeteciler Derneği, Basın ve İnternet Medyası (BİMYAD) Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda gazeteci saldırıyı kınadı.

Ortak kınama bildirisinde şu görüşlere yer veridi:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin en mutlu günlerinden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları'nın yapıldığı Kernek Meydanı'nda, görevini icra eden, Malatya'nın emektar, gazetecisi arkadaşımız Burhan Karaduman, törenlerin devam ettiği bir sırada, alçakça bir saldırıya uğramıştır.

Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş başta olmak üzere, kentin tüm üst düzey yöneticilerinin hemen yanı başında Gazeteci Burhan Karaduman'a yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor; gerçekleri, sadece gerçekleri yazan gazetecilerden rahatsız olanları, rahatsız etmeye devam edeceğimizi ilan ediyoruz.

Kernek Meydanı'nda; yapılan bu saldırı, sadece Gazeteci Burhan Karaduman'a, tüm basına ve halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırı değildir.

Bu saldırı; aynı zamanda, basın özgürlüğünü güvence altına alan Anayasamıza karşı, ilaveten de yeri ve zamanı itibariyle Malatya Valisi Aydın Baruş olmak üzere Malatya protokolüne ve Malatya'nın huzuruna, ayrıca kamu görevleri nedeniyle itibarlarına karşı girişilmiş kirli bir saldırıdır.

Bu saldırı, devlet protokolünün yanı başında gerçekleştirme cür'etini gösterilmesi yörüyle Devletimize yönelik bir meydan okumadır aynı zamanda.

Bu nedenle, Devletimiz, bu saldırıyı tüm yönüyle aydınlatmakla mükelleftir.

Bu saldırının hesabı derhal sorulmalı, failler hukuk çerçevesinde en ağır biçimde cezalandırılmalıdır.

Saldırının tetikçileri yetmez, bu tetikçilerin varsa azmettirenleri de ortaya çıkarılmalıdır.

Anayasamızın 28. Maddesinde, "Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır" hükmü yer almaktadır.

Malatya'daki Devlet görevlileri, Anayasamızın bu amir hükmünün gereğini yapmak zorundadır. “

SALDIRGANLAR ARANIYOR

Saldırının hemen ardından Malatya Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip oluşturarak saldırganları aramaya başladı. Kamera görüntüleri izlenirken 2 şüphelinin gözaltına alındı ve ve bazı kişilerin arandığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN