Akşener: Süleyman Soylu'yu Göreve Çağırıyorum

Akşener: Süleyman Soylu'yu Göreve Çağırıyorum

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, devam ettiği ilçe ilçe esnaf gezilerine bugün İstanbul Bayrampaşa’dan başladı.
Akşener, sorunları yerinde gördü, esnafın derdini dinledi. Ziyareti sırasında kendisini takip eden basın mensuplarına açıklama yapan ve gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akşener, Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınadığını belirterek kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Özdağ yapılan saldırı konusunda Süleyman Soylu’yu göreve çağıran Akşener, saldırganların derhal yakalanması ve haklarında hukuki işlem başlatılmasını isteyerek, “Bu tür saldırganların yaptığı yanına kar kalıyor Türkiye’de. Benim evim basıldı saldırganların tümü berat etti. Sayın Selçuk Özdağ konusunda bunların yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi. 
BİZ HER KARARI ORTAKLAŞA ALIYORUZ
Akşener,mahkemenin iptal kararından sonra Ümit Özdağ hakkında yeniden bir süreç başlatılacak mı sorusuna “Henüz hiçbir arkadaşımla ne olup ne olmayacağına dair bir konuşmam olmadı, şu olacak diye bir kanaat yürütmem mümkün değil. Biz her kararı ortaklaşa alıyoruz partimiz olarak o yüzden bir şey söylemem mümkün değil” açıklamasını yaptı. 
Akşener, Cumhurbaşkanı’nın aşı konusunda siyasilere yaptığı çağrıya ilişkin açıklamasında “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Beyefendi bütün genel başkanlar, tanınmış siyasetçiler gibi beni de aradı. Ben de bugün aşı oldum. Tereddütleri olan insanımız açısından örnek olmak açısından aşı oldum dolayısıyla herkese tavsiye ediyorum aşı olmayı” dedi.  
Bir gazetecinin; Çanakkale ve Bolu CHP’li belediye başkanları ile Meclis Üyeleriniz arasında bir anlaşmazlık söz konusu, CHP’li Belediye Başkanı’nın ‘siz eş başkanlık istiyorsunuz ama o bizde olmaz’ sözleri var, millet ittifakında Belediye Meclis Üyeleri arasında bir sorun mu yaşanıyor sorusuna Akşener, “millet ittifakı çerçevesinde CHP’den seçilmiş Belediye Başkanlarının sözlerine ve tavırlarına dair Genel Merkez’den yapılan açıklamalar var.  O açıklamalar üzerinden hadiseye bakıyoruz” yanıtını verdi. 
İKTİDARDAN TALEBİMİZ, BASIN MENSUPLARININ, ESNAFIN YANINDA ÇALIŞAN VE TOPLU TAŞIMA KULLANAN HERKESİN ÖNCELİKLİ AŞILAMA LİSTESİNE ALINMASI 
Aşı konusuna tekrar değinen Akşener, “İktidardan talebimiz şudur, özellikle sizin gibiler bu tarz çalışanlar, esnafların yanında çalışanlar, genellikle toplu taşıma aracını kullanıyorsunuz, 65 yaş üzerine yapılacak aşı ancak bu zorunluluk içerisine sizin de basın mensuplarının, esnafların yanında çalışan insanların hepsi çalışmak zorunda kalan bu insanların da zorunlu aşılanma konusuna iktidarın dikkat etmesini istiyorum ve bunu talep ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN