15 Temmuz Milli İrade Ocakları Basın İle Kahvaltıda Buluştu

15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişiminin 4. sene-i devriyesi vesilesi ile 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Merkezi Kahvaltıda bir araya geldi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişiminin 4. sene-i devriyesi vesilesi ile 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Merkezi Kahvaltıda bir araya geldi.

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Merkezin Düzenlediği Kahvaltı Programına Uluslararası Diriliş Hareketi Genel Başkanı Mehmet Zafer, Uluslararası Diriliş Hareketi  Malatya İl Başkanı Mehmet Bozkır, Uluslararası Diriliş Hareketi  Genel Başkan Yardımcısı Murat Tekgöz , Gazeteciler Cemiyet Başkanı Vahap Güner, Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Selim Apohan, Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen ve Basın Mensubu Arkadaşlar katıldı.

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ Yaptığı Açıklamada; 15 Temmuz'un 4. sene-i devriyesi vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canlarını vermiş tüm Şehitlere Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Genel Başkan Uludağ sözlerine şöle devam etti; 15 Temmuz 2016 gecesi ezanımız, vatanımız ve milletimiz için çok önemli bir geceydi. Gecesi hainliklerle dolu ama sabahı bu milletin zaferi ile sonuçlandı. Hain Fetö terör örgütü 15 Temmuz işgal girişimini 35 uçak, 3 savaş gemisi, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3992 hafif silah ve 8651 askeri personelle gerçekleştirmek istedi.
15 Temmuz hain işgal girişiminin ülkemize bilançosu Şubat 2020 tarihli şu şekildedir;
O gece 63 ü polis, 5 i asker, 172 si sivil olmak üzere 240 vatandaşımız şehit oldu. 2196 yaralımız vardı. Daha sonra 12 yaralımız daha şahadet şerbetini içti. Ve hain işgal girişiminde ki şehit sayımız 252 ye yükseldi. 
Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum…
Darbecilerden ölü ele geçirilen asker sayısı 35 yaralı sayısı 49 kişi toplamda gözaltı sayısı 111253 kişi, tutuklama sayısı 44708, tutuklanan asker sayısı 6541, bunlardan 168 i general, tutuklanan polis 8251, tutuklanan hakim ve savcı sayısı 2433, adli kontrol şartı ile serbest bırakılanların sayısı 35495, firari sayısı 8234 
İhraçlar
Kamuda toplam ihraç sayısı 135356, ihraç edilen öğretmen sayısı 27755, ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3886, ihraç edilen askeri personel sayısı 3665, açığa alınan memur sayısı, 85651
Fetö terör örgütü ile alalı davalarda 320 sanığa ömür boyu hapis cezası verilirken, 147 sanığa müebbet hapis cezası verilmiştir.
Fetö Terör örgütü ile alakalı ilk karar Erzurum da görülen davada çıkmıştır. Çıkan kararda Jandarma Bölge Komutanına müebbet hapis cezası verilmiştir.
15 Temmuz hain işgal girişiminden sonra Fetö terör örgütüne  finansal  kaynak sağladığı tespit edilen 35 Hastane, 1006 öğretim kurumu, 823 öğrenci yurdu, 223 kurs ve etüt merkezi, 123 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite, 19 sendika, 16 televizyon kanalı, 23 radyo, 45 gazete, 29 yayınevine l konuşmuş olup 799 şirket ise TMSF ye devredilmiştir.
Devletimiz Fetö ile mücadeleye büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Fetö ve diğer terör örgütleri ile mücadelemizi devlet ve millet olarak hep birlikte yapmalıyız.
15 Temmuz Milli İrade Ocakları olarak terörün toplumda yapılanmaması adına genel merkezimiz başta olmak üzere il teşkilatlarımız mücadelesine ve çalışmasına devam etmektedir.
15 Temmuz’u unutmama ve unutturma görevini hepimiz bir birey olarak üstlenmeliyiz. 15 Temmuz’u slogan olmaktan çıkarmalıyız, 15 Temmuz’u sadece tarihi geldiğinde hatırlamamalıyız.
Şunu da ifade etmek istiyorum ki amacımız asil Türk milletinin tarihimizde vermiş olduğu mücadeleleri unutup sadece 15 Temmuz darbe girişimini ön plana çıkarmak gibi bir gayretimiz asla olmamıştır olmayacaktır.
Asil Türk milleti ezan, vatani millet ve bayrak için her dönemde farklı destansı mücadelesini ortaya koymuştur. Verilen bu destansı mücadeleler hepsi birbirinden önemli ve değerlidir.
15 Temmuz hain işgal girişimi sadece ülkemize yönelik olarakta yapılmadı. 
15 Temmuzda İslam’ın son kalesinin bayrağını indirmek istediler. 
15 Temmuzda Ortadoğuda yeni ülke sınırları belirlemek istediler.
Yani 15 Temmuzda Büyük İsrail projesini hayata geçirmek istediler.
Saygıdeğer Basın mensupları, değerli gönüldaşlarım
Dış odaklı bu hainler daha önceki bu alçakça girişimlerinden sonra vazgeçmedikleri gibi 15 Temmuzdan sonrada bu ülkeyi ele geçirme planlarından vazgeçmeyeceklerdir.
Bu hainleri yenebileceğimiz en güçlü silahımız Milli Birliğimizdir. Görüşümüz etnik kökenimiz ne olursa olsun milli konularda 15 Temmuzda olduğu gibi birleşirsek bu silahımız ile bütün düşmanlarımızı alt ederiz.
15 Temmuz hain işgal girişiminin başarısız olmasında büyük pay sahibi olan basınımıza ve basın çalışanlarımıza minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Basının her alanda ve her anımızda önemi olduğunu 15 Temmuzda 1 kez daha gördük. Basın başımızın tacıdır. Basın bir milletin atar damarıdır.
Saygıdeğer basın mensupları ve Değerli yol arkadaşlarım
2020 yılı gerek ülkemizde yaşanan doğal afetler, felaketler ve şehit haberleri ile gerekse dünyada yaşanan pandemi süreci ile birçok kişi tarafından uğursuz bir yıl olarak ilan edilmişti. Ama bizler Rabbimizden bize ne geldiyse şükrettik ve gördük ki her karanlığın ardında bir aydınlık var…
Hamdolsun ki 10 Temmuz 2020 de alınan karar ile artık bilet alarak değil abdest alarak Ayasofyaya gireceğiz.  Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi ile ilgili birçok söylenti var. Hukuki mi – Siyasi mi? Biz bu söylemlere kulağımızı tıkıyoruz. Bizim için önemli olan 24 Temmuz’da ilk namazımızı eda edecek olmamızdır.
Sözlerime son verirken 
Davetimize icabetinizden dolayı hepinize şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum.
Yüce Rabbim bir daha bize 15 Temmuz gibi hainliklerle dolu birgün yaşatmasın.
Yüce Rabbim bu topraklardan Ezan sesini eksik etmesin.
Yüce Rabbim bu Bayrağı bu topraklarda kıyamete kadar dalgalandırsın.
Yüce Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN