Sağlık

Sağlık Haberleri

Polis memurları kan ve kök hücre bağışı yaptı

Adana'da polis memurları, kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Klimadan Gelen Hastalıklara Dikkat

Klimalar, özellikle yaz aylarında yaşam kalitemizi artıran sık kullandığımız araçların başında geliyor.

‘Utandıran Sorun’da Yeni Nesil Tedavi Yöntemleri!

Ülkemizde en önemli tabuların başında gelen ve gerektiğinde doktora gitmeye bile çekinilen ‘utandıran’ sorunlardan olan cinsel fonksiyon bozukluğu günümüzde giderek yaygınlaşıyor.

Cep telefonları çocuklarda miyop riskini artırıyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Evereklioğlu, uzun süreli cep telefonu kullanımının çocuklarda miyop riskini artırdığını söyledi.

Diz Kireçlenmesini Tetikleyen Faktörlere Dikkat !

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Mantar Hastalığı Hakkında Bilinmesi Gereken 6 Önemli Bilgi!

Ülkemizde en sık karşılaşılan cilt hastalıklarından biri olan mantarın özellikle yaz aylarında görülme sıklığı daha da artıyor.

Güneş Gözlüğünde Cam Rengine Dikkat!

Güneşin zararlı ultraviyole ışınları cildimizin yanı sıra gözlerimiz için de büyük bir tehdit oluşturuyor. Uygun bir güneş gözlüğü kullanımı ultraviyole ışınlarının yol açtığı hastalıklardan korunmamızı sağlayabiliyor.

İkizinden karaciğer nakliyle hayata tutundu

Malatya'da motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında karaciğeri ağır hasar alan 21 yaşındaki Hüseyin Akkaya'ya ikizinden karaciğer dokusu nakledildi.

Aşırı Sıcaklarda Tansiyon Hastalarına Özel 10 Kritik Uyarı!

Birbiri ardına gelen sıcak hava dalgaları, her 10 kişiden 3’ünün yüksek tansiyon hastası olduğu ülkemizde kalp ve damar sağlığını zorlayacak sonuçlara yol açıyor.

D Vitamini Hakkında Bilinmesi Gereken 9 Önemli Nokta!

Özellikle büyük kentlerde çoğu kişinin D vitamini olması gereken seviyeden düşük seyrediyor.

Babanın gözünden alınan dokuyla geliştirilen kök hücre oğluna ışık oldu

Lavabo açıcının yüzüne sıçraması sonucu bir gözünü tamamen yitiren, diğer gözünde de görme yetisi büyük ölçüde kaybolan İbrahim Kösem, babasının gözünden alınan dokunun laboratuvar ortamında geliştirilmesiyle elde edilen kök hücre sayesinde 3 ay önce doğan evladını ilk kez görme şansına erişti.

Mide Şişkinliğine İyi Gelen 10 Besin!

Son yıllarda gerek yanlış yaşam alışkanlıklarının gerekse modern çağın vazgeçilmezi stresin yol açtığı sorunlardan biri olan mide şişkinliği giderek yaygınlaşıyor.

İklim Değişikliği Mental Sağlığınıza Etki Edebilir

Günümüzün en önemli meselelerinden biri haline gelen iklim değişikliği ve küresel ısınma, geleceğe dair kaygılarımızı tetikleyecek boyuta geldi.

Evlilikte Temel Sorun: Güç Savaşı

''Ben haklıyım, senin hatan, ben ne dersem o'' söylemlerini evliliğinizde sıklıkla duyuyorsanız dikkat ! Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuklarda ‘Alerjik Hastalıklar’ Hakkında Doğru Sanılan 8 Hatalı Bilgi!

Tüm yaş gruplarında yaygın bir sağlık problemi olan alerjik hastalıklar çocukları daha fazla etkisi altına alıyor.

Anne bebek arasındaki ilişki başlangıçtan güçlü tutulmalı

Anne çocuk arasındaki ilişkide en önemli noktanın bağlanma olduğunu belirten uzmanlar bebeklikten itibaren bağlanmanın güçlü tutulması gerektiğine dikkat çekiyor.

İşitme Kaybına Neden Olabilir!

Dış kulak yolunda akut olarak gelişen ve genellikle bakterilerin sorumlu olduğu dış kulak yolu enfeksiyonu, kirli sularda yüzme ve suyla fazla temas nedeniyle özellikle yaz mevsiminde sık görülüyor.

Diyabet Hastalarına Özel 8 Yaz Önerisi

Klima, vantilatör, gölge, soğuk su… Yaz sıcaklarının tüm dünyada mevsim normallerinin üstünde seyrettiği şu günlerde bu hava koşullarından en az etkileneceğimiz şekilde elimizden gelen önlemleri alıyoruz.

Elektronik Sigara Solunum Yetmezliğine Neden Olabilir!

Elektronik sigaralar son yıllarda ‘daha az zararlı’ olduğu düşüncesiyle özellikle sigarayı bırakmak isteyen kişilerde yaygın olarak kullanılıyor.

Toplam 3594 haber.