Özel Haber

Özel Haber Haberleri

Elazığ'da yılanlar ortaya çıkmaya başladı

Elazığ'da bir köyde havaların ısınmasıyla ortaya çıkan yılanlar, vatandaşları tedirgin etti.

Hazar gölünde telef olan bazı balıklar kıyıya vurdu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Gölünde telef olan bazı balıklar kıyıya vurdu.

Bağlar Belediyesi yıllardır asfaltlanmayan caddeyi bir günde asfaltladı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, eski Bağlar bölgesinin işlek caddelerinden olan Fatih Caddesinde yaklaşık 1 kilometreyi kapsayan alanı bir günde asfaltladı.

Bağlar Belediyesinden 'Yeni normalleşme sürecinde kadınlar için yeni yaşam alanları' etkinliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Gönül Seferberliği' çağrısından sonra Türkiye'de kadınların katılımı ile mahalle buluşmalarını başlatan ilk belediye olan Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, Ayşe Şan Parkında kadınlarla bir araya geldi.

Başkan Beyoğlu karantinada kalan vatandaşları unutmadı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle karantinaya alınan 5 Nisan Mahallesindeki vatandaşların gıda ve temel ihtiyaçlarını karşıladı. Belediye ekipleri sebze, meyve ve gıdadan oluşan kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi Ahmet Kaya Caddesini hizmete açıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Hashavar Mahallesinde yer alan Ahmet Kaya Caddesindeki imar sorununu çözerek yeniden vatandaşların hizmetine açıyor.

Kısıtlamadan dolayı sokağa çıkamayan dedeye torunlarından doğum günü sürprizi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile zamanını evinde geçiren 82 yaşındaki Mizbah Akgül'e torunları tarafından sürpriz doğum günü etkinliği düzenlendi.

Yaşaması için 80 bin liraya ihtiyaç var

Diyarbakırlı 3 çocuk annesi 36 yaşındaki Mevlüde Aydın'ın küçük oğlu Emir Aydın, 1 buçuk yıl önce beyin tümörü hastalığına yakalandı. Gördüğü tedavilerin ardından hastalığı yenen Emir 15 gün önce nöbet geçirdi. Hastanede çocuklarının hastalığının nüksettiğini öğrenen aile hayatlarının şokunu yaşadı. Çocuğun iyileşmesi için 80 bin liraya ihtiyaçlarının olduğunu belirten aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Diyarbakır'da av yasağı denetimi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, su ürünleri kaçak avcılık denetim programı kapsamında, ilçe sınırlarında bulunan Batman baraj gölünde denetim gerçekleştirildi.

Elazığ'da yaban keçileri, Harput'a kadar indi

Elazığ'da koruma altında olan ancak genelde yüksek kesimlerde bulunan dağ keçilerinin bu kez tarihi Harput Mahallesine kadar gelmesi dikkat çekti.

Silvan'da sosyal mesafeye uymadan kuyrukta beklediler

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde vatandaşlar, PTT şubesi ve ATM'lerin önünde uzun kuyruklar oluştururken, kalabalığın sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

Elazığ'da gergedan böceği görüntülendi

Koruma altında bulunan bilimsel adı (Oryctes nasicornis) olan gergedan böceği Elazığ'da görüntülendi.

Asırlık kamçı şenliğinde korona 'cirit attı'

Diyarbakır'da, Dicle, Hani, Eğil ve Kocaköy ilçelerini bağlayan bölümde bulunan Terkan bölgesinde 5 asırdır devam eden kamçı şenlikleri bu yıl da devam etti. Şenlikte korona virüs salgınına rağmen sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü.

Hani'de yenilenen elektrik şebekesi eylülde tamamlanıyor

Dicle Elektrik tarafından yenilenen ve bir kısmı yer altına alınacak olan Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki elektrik şebekesinin eylül ayında tamamlanarak devreye alınacağı bildirildi. 10 milyon liralık yatırım ile yılda 25 milyon kilovatsaat kayıp enerji kontrol altına alınacak.

2 yaşında lösemiye yakalanan kızını kurtarmak için yardım bekliyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir ay önce lösemi hastalığına yakalanan 2 yaşındaki kızı Sümeyye için Diyarbakır'a gelen baba Mehmet Şerefoğlu, maddi imkansızlıktan dolayı ilaç alacak paralarının dahi olmadığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Sur Tarım ve Orman Müdürü Akbaş, tarım işçilerini ziyaret etti

Diyarbakır'ın Sur İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahmut Akbaş, tarım işçilerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Elazığ'da gelinciklerin görsel şöleni

Elazığ'da daha çok kırsal kesimde kendiliğinden yetişen gelincik çiçeği, bu kez kent merkezinde boş bir arazide görsel şölen oluşturdu. Çiçek bahçesine dönüşen arazide çocuklar zaman zaman oyunlar oynarken, bölgeden geçenler ise fotoğraf çekerek görsel güzelliği kaydediyor.

Dut ağacının dalıyla tarlayı suya kavuşturuyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir vatandaş, kuru dut ağacı dalından yaptığı 'V' şeklindeki çomakla suyun nerede hangi yoğunlukta olduğunu tespit etmesi görenleri hayrete düşürüyor.

Bağlar Belediyesi kırsal yerleşim yerlerini 13 ayda hizmete doyurdu

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun göreve gelmesinden sonra 13 ayda 37'si mahalle ve 57'si mezra olmak üzere 94 kırsal yerleşim yerinde uzun yıllardır ihmal edilen alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturarak yöre halkından tam not aldı.

Toplam 358 haber.