Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kadın Meclisi Yardımlaşma ve Gönüllülük Konulu Program Düzenlendi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi deprem sonrası sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam ediyor.

80 yaşındaki kalay ustası, mesleğini 70 yıldır sürdürüyor

Tokat'ın Zile ilçesinde 80 yaşındaki kalay ustası Ali Tutkal, mesleğini 70 yıldır devam ettiriyor.

Vali Ersin Yazıcı İMalatya Tanıtım Günleri Programına Katıldı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen “Malatya Tanıtım Günleri” etkinliğine katılarak İstanbullular ve Malatyalılarla bir araya geldi.

8. Dünya Yoga Şampiyonası’nda Türk Sporculardan Tarihi Zafer!

International Yoga Federation-IYF (Uluslararası Yoga Federasyonu) tarafından organize edilen 8. Dünya Yoga Şampiyonası çok büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Deprem Sonrası Geleceğin Malatya’sı Konulu Resim Ve Kompozisyon Yarışması Düzenleniyor

Malatya Kent Konseyi, çocuklar ve gençler üzerinde sosyal ve psikolojik bir travmaya neden olan 6 Şubat depremlerinin etkilerini azaltmak, onların sosyal süreçlerde daha çok yer almalarını sağlamak ve aynı zamanda yeniden inşa edilen Malatya ile ilgili hayallerini, beklentilerini, öngörülerini ortaya koymak amacıyla “Deprem Sonrası Geleceğin Malatya’sı” konu başlığında kompozisyon ve resim yarışması düzenliyor.

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu Başladı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu’nun ilk dersi başladı. Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan ilk derse yoğun katılım gösterildi.

Malatya'da liseliler depremzede çocuklar için atkı, bere ve patik ördü

Isıtan Eller Projesi kapsamında atık iplerle örülen kıyafetler, konteyner kentlerdeki anaokullarında öğrenim gören miniklere ulaştırıldı

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan eşyalardan oluşan müze açılacak

Kayseri'de Çanakkale Savaşları'nda kullanılan eşyaların yer aldığı "Çanakkale'den Cumhuriyete 100. Yıl" isimli müze açılacak.

Macahel'in zirvesinden getirdiği kayalarla yaptığı değirmenler talep görüyor

Artvin'in Borçka ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki İsmail Şimşek'in emekli olduktan sonra hobi amacıyla yapmaya başladığı değirmen ve değirmen taşları talep görüyor.

Başkan Güder: 'Bayrak Uğruna, Toprak Uğruna Can Verip Devleşen Birileri Var'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Malatya Şubesi’nin düzenlediği Şehitleri Anma ve Kuran-ı Kerim Tilaveti Gecesi’ne katıldı.

Başkan Çınar, Her Çocuk Bir Değer, Her Çocuk Bir Altındır

Yeşilyurt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi, Yeşilyurt’un Mutlu Çocuklarını Misafir Ediyor

Başkan Gürkan: Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle, Minnetle Yâd Ediyorum

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 87’inci yıl dönümünde Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy Malatya’da Anılacak

Milletimizin kurtuluş mücadelesini İstiklal Marşımıza nakşeden Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy için, vefatının 87. yılında Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Türk’ün Özü Akif’in Sözü” isimli anma programı düzenlenecek.

Darende'de kursiyerler sergi açtı

Malatya'nın Darende ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) bağlı Aile Destek ve Eğitim Merkezi (ADEM) tarafından yıl sonu sergisi açıldı.

Prof. Dr. Orhan Kural Anısına Kısa Film Yarışması

Daha sağlıklı bir toplum ve temiz bir çevre adına uzun yıllar çalışmalar yapan; 2020 yılında kovid salgını sırasında vefat eden Prof. Dr. Orhan Kural anısına Sarıay Derneği tarafından bir kısa film yarışması organize edildi.

Çocukluğunda başladığı dericilik mesleğini 40 yıldır sürdürüyor

Bitlis'te 55 yaşındaki esnaf Cengiz Duman, unutulmaya yüz tutmuş dericilik mesleğini sürdürüyor.

30 yıllık ahşap oyuncak ustası sıfır atığa destek oluyor

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi çerçevesinde Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri çalışmaları kapsamında "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülüne layık görülen geleneksel ahşap oyuncak ustası Ali Akbey, yaptığı oyuncaklarla sıfır atığa destek oluyor.

Metropolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları tanıtıldı

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Metropolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Metropolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek'in katıldığı etkinlikle tanıtıldı.

İnönü Üniversitesinde ince saz konseri

Malatya'daki İnönü Üniversitesinde öğretim üyelerince, ince saz konseri düzenlendi.

Toplam 3080 haber.