Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya'da 385 bin ton yaş kayısı rekoltesi bekleniyor

Malatya'da bu yıl tahmini yaş kayısı üretiminin yaklaşık 385 bin 850 ton, kuru kayısının ise 77 bin 170 ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Otel yöneticileri sezonu değerlendirdi

Antalya'da turizmciler, hareketlenmeye başlayan sezonu ele aldı.

Başkan Sadıkoğlu’nun Çağrısı Karşılık Buldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun günlerdir dile getirdiği KOSGEB Deprem Kredisi kapsamının genişletilmesi çağrısı karşılık buldu.

İş Ahlakına Aykırı Davranan Tüccarın; Pabucu Dama Atılmalıdır.

İGİAD Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Başkanı Ayhan Karahan yaptığı açıklamada: İGİAD olarak her beş yılda bir Türkiye İş Ahlakı raporunu yayınlıyoruz.

Malatya Havalimanı’nda 76.815 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2023 yılı Mayıs ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu: Bugün Destek Olunmayacaksa Ne Zaman Olunacak?

KOSGEB deprem kredisinin TSO’ya kayıtlı tüm firmalara verilmesi gerektiğini bir kez daha dile getiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ülkemizin en kritik dönemlerinde tüm desteği koşulsuz veren esnaf, tüccar ve sanayicimize bugün destek olunmayacaksa ne zaman olunacak?” diye sordu.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan genç nüfusun tarıma dönüşünün desteklenmesi çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sistemde kayıtlı çiftçilerin yüzde 34'lük kısmının 65 ve üzeri yaşta olduğunu belirterek, "Genç nüfusun tarıma dönüşünün yollarını aramalıyız.

Bütün emekler, 4 ton gülden 1 kilogram yağ elde etmek için

Dünyadaki gül çiçeği üretiminin önemli kısmının karşılandığı Isparta'da yaklaşık 35 bin dekar alanda hasat mesaisi hummalı şekilde sürüyor.

Malatya kayısısında 450 milyon dolarlık ihracat hedefi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'dan kayısı ihracat sezonunun ilk 10 ayında 73 bin 34 ton kuru kayısı satışına karşılık 390 milyon dolarlık gelir elde edildi.

Orman köylülerine 9 milyon liralık hayvan desteği

Gaziantep'te orman köylülerine sağlanan desteklerle alınan yaklaşık 600 küçükbaş ve 108 büyükbaş hayvanla ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.

Yataş Bedding desteğiyle yenilenen anne-bebek uyum odaları hizmete girdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık ve Araştırma Hastanesi'nde ve Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hasar alan anne-bebek uyum odaları, Yataş Bedding tarafından yenilenerek hizmete açıldı.

Depremin vurduğu Malatya'dan 169,5 milyon dolarlık kuru kayısı ihraç edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'dan bu yılın ocak-mayıs döneminde 110 ülkeye 31 bin 115 ton kuru kayısı ihraç edilerek, 169 milyon 582 bin dolarlık döviz girdisi sağlandı.

Depremzede besiciler devlet desteğiyle hayvancılığı sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, besiciler devlet desteğiyle hayvancılığı sürdürmeye devam ediyor.

Depremlerden etkilenen firmalar için 18 tekstil atölyesi inşa edilecek

Diyarbakır'da hazırlanan proje kapsamında kurulacak 18 tekstil atölyesi Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen firmalara tahsis edilecek.

Başkan Sadıkoğlu, Malatya’nın ihracatı yükselişe geçti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremin etkisiyle Malatya’nın ihracatında başlayan düşüşün Mayıs ayı itibariyle yükselişe geçtiğini söyledi.

El Ele Vererek Bu Zor Günleri De Aşacağımıza İnancım Tam

Malatya ESKKK Başkanı Evren' Bu şehri Ayağa Kaldıracaksak Önce Esnaflarımızı Ayağa Kaldırmamız Gerekiyor'

Mayıs Ayında 1 Milyar 565 Milyon Dolarlık İhracat

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), mayıs ayında ihracatını yüzde 14’lük artışla 1 milyar 377 milyon dolardan 1 milyar 565 milyon dolara taşıdı.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü yeni buğday ve arpa çeşitleri geliştirdi

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünce geliştirilen yüksek verime sahip, hastalığa dayanıklı yeni buğday ve arpa çeşitleri tescillendi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan British Airways ile Londra uçuşları başladı

Dış İşleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer:

Toplam 4924 haber.