Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Akaryakıttaki ÖTV'ye tarihi zam! Benzin ve motorin 30 TL'yi aştı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıttaki ÖTV’ye tarihi bir zam yapıldı.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, çiftçinin prim ödeme gün sayısının düşürülmesini talep etti

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticilerin prim ödeme gün sayısının ve prim miktarlarının indirilmesi talebinde bulundu.

Ticaret Bakanlığının marketlerdeki fiyat ve etiket denetimlerini görüntüledi

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ankara, İstanbul ve Adana'da marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

DASK'ın asrın felaketi nde tazminat ödeme tutarı 29,5 milyar lirayı buldu

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin şu ana kadar 29,5 milyar lira ödeme yaptıklarını söyledi.

Savunmadaki yerlileştirme yolculuğunu uzaya taşıyacak

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen özgün platformlara yerli çözümler güç katıyor.

Yazıhan Besicilik OSB'de Yatırım Başlıyor

Malatya Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi’nde 1. etapta yer alan toplam 58 adet besi işletme parselinin yatırımcıya tahsis edilmesi ile ilgili yapılmış veya yapılacak başvuruların değerlendirilerek tahsislerinin yapılmasına karar verildi.

Malatya esnafı depremde yıkılan iş yerleri için can suyu bekliyor

Malatya'da ticaretin kalbinin attığı ve 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkım yaşayan bölgelerdeki esnaf, eski günlerine dönebilmek için kalıcı iş yerlerine kavuşmak istiyor.

Deprem Bölgesindeki Uzman Eller İçin Genç Girişimcilere 75 Milyon Liralık Ek Bütçe

Hibe Sözleşmesi İmzalamaya Hak Kazanan 300 Proje Sahibi Girişimcilerin Yer Aldığı Listeler Bugünden İtibaren Askıya Çıkarıldı - Bakan Yumaklı: “Depremden Etkilenen İllerimizde Kırsalı Yeniden Ayağa Kaldırmaya Devam Ediyoruz.”

Malatya'da depremzede üreticilere 1305 arılı kovan dağıtıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, arıları zarar gören 104 üreticiye 1305 arılı kovan dağıtıldı.

Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Ticari hayat normalleşmeden mücbir sebep halinin kaldırılması sorunları azaltmaz, aksine artırır.

Malatya'da kayısı hasat günü etkinliği yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve "dünya kayısı başkenti" olarak anılan Malatya'da hasat günü etkinliği yapıldı.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan TMO'ya çağrı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) acilen etkili alım politikasını güçlendirerek piyasada hakimiyeti sağlaması gerektiğini belirterek, "TMO hızlı alım ve erken ödeme yaparak piyasa fiyatlarını yükseltmelidir."

Başkan Sadıkoğlu: Enkaz Demirlerinin Yerinde Ayrıştırılmasına Son Verilmeli

Ağır hasarlı binaların kontrollü yıkımında demirlerin yerinde ayrıştırılması sırasında çıkan asbest maddesinin insan ve çevre sağlığını tehlikeye attığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Esnafımız ve vatandaşımız ayrıştırma işlemiyle günlerce süren yıkımların içinde yaşamını ve ticaretini sürdürmeye çalışıyor.

Haziran Ayında Malatya Havalimanı’nda 64.975 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2023 yılı Haziran ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Emeklilerin zam oranı belli oldu

Emeklilerin zam oranı belli oldu. Memur, işçi ve Bağkur emeklileri toplamda yüzde 25 oranında zam alacak.

Tarım Ve Orman Bakanlığının İlgili Kuruluşu Türkşeker, 1000 Geçici İşçi Alacak

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Türkşeker A.Ş. fabrikalarında 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 1.000 geçici işçi (6 ay süre ile) alımı yapılacak

Başkan Sadıkoğlu: İşveren payını personele ödersek gidenlerin geri dönmesini sağlayabiliriz

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Toplantısında konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem nedeniyle giden personellerin geri gelmesini sağlamak için daha fazla kazanç ortamı oluşturmak gerektiğine vurgu yaptı.

Kamu Görevlisi Emekliler; Sözün Tutulmasını, Seyyanen İlave Ödemenin Yansıtılmasını Bekliyor

Yıllarca gece-gündüz demeden devletimizin görevlerini eksiksiz yürütmüş, milletimize hizmet etmiş, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine katkı sunmuş, vatandaşlarımızın refaha ve felaha ulaşması için alın teri akıtmış kamu görevlisi emeklileriyiz.

Enflasyon, Faiz, Döviz Artışı Ekonomiyi Bumerang Gibi Vuruyor

İGİAD Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan yaptığı açıklamada; “2023/ Haziran enflasyonu bir önceki yıl aynı ayda %4,95 den %3,92 ye 2023/Ocak-Haziran enflasyonu bir önceki yıl aynı dönemde 6,55 den ,77 ye 2022/2023 Haziran’dan Haziran’a enflasyon bir önceki yıl aynı dönemde x,62 den 8,21 e gerilemiştir.

Toplam 4924 haber.