Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Gaziantep'te Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) üçlü işbirliğinde her yıl düzenlenen Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı'nın 4'üncüsü gerçekleşti.

Başarılı öğrencilere Vali Şahin'den hediye

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Teknofest Karadeniz 2022'de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan dereceye giren öğrencileri Valilik Makamında kabul ederek hediye verdi.

Rafadan Tayfa bu kez Teknolojik Tayfa olarak Forum Diyarbakır AVM'de

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları çerçevesinde düzenlenen 'Rafadan Tayfa, Teknolojik Tayfa' müzikli gösteri etkinliği, 10 Eylül'de Forum Diyarbakır AVM'de çocuklarla ve ailelerle buluşacak.

Dünyada ilk

Malatya'da mühendisler atık malzeme kullanarak yeni çimentosuz harçlarla, tonlarca ağırlığa sahip dayanıklı güvenlik duvarları geliştirdi. Savunma sanayisinde kullanılması hedefiyle üretilen duvar elemanları 30 tonluk basınca direnç gösterebiliyor.

GAÜN öğrencileri ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, Samsun'da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2022 yarışmalarında elde ettikleri başarılarla festivale damga vurdu. GAÜN'lü öğrencilere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

FKA, TEKNOFEST'te 'Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik' projesini tanıttı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz'e katılım sağlayan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik projesini sergiledi.

Teknofest Karadeniz'de en çevreci projeler ödüllendirildi

TEKNOFEST'in ana paydaşlarından SANKO Holding'in yürütücülüğünü üstlendiği 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'nda 'Lise' ve 'Üniversite ve Üzeri' seviyelerinde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

Büyükşehir'in desteklediği takımlar Teknofest'te 10 ödül kazandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin malzeme ve mentorluk desteği verdiği takımlar, TEKNOFEST 2022'den 10 derece alarak döndü. Birinci olan En-Gel, Akıncılar ve Alaca Maker ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Fırat Üniversitesi, TEKNOFEST'te yoğun ilgi gördü

Samsun'da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Elazığ Fırat Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

TEKNOFEST 'Turizm Teknolojileri' kategorisinde birincilik HKÜ'lü öğrencilerin

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) SİMURG Takımı, 'Zeugma'nın Gözü' adlı artırılmış gerçeklik tabanlı projesiyle, bu yıl Samsun'da yapılan Teknofest Karadeniz yarışmalarında 'Turizm Teknolojileri' kategorisinde birinci olmayı başardı.

Gaziantep Kolej Vakfı Teknofest Türkiye ikincisi

Samsun'da düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Biyoteknolojik İnavasyon Lise Fikir Seviyesinde Türkiye ikinciliğini elde eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri, Türkiye ikinciliği ödüllerini Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan aldı.

Rektör Kızılay genç kuşaktan ümitli

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Teknofest'i değerlendirirken, 'Bu kuşaktan ümit varız, geleceğimiz daha parlak görünüyor' dedi.

İpek Yolu'na çifte ödül

İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Vakfı Roket Takımı TEKNOFEST'te 2 ödül aldı.

Başkan Güder gençlerin TEKNOFEST gezisi talebini geri çevirmedi

Bu yıl Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'e katılıp yeni teknolojileri yakından görmek istediklerini Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e ileten gençlerin bu isteği geri çevrilmedi. Battalgazili gençler Türkiye'nin ayakları yere basmayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalini gezerken kendilerine bu imkanı sunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e teşekkür ettiler.

KOAH tespiti yapan yapay zeka modeli Teknofest'te birinci oldu

Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencileri geliştirdikleri KOAH tespiti yapan yapay zeka modeli ile Teknofest'te Türkiye birincisi oldu. Projenin danışman öğretmeni Asım Barut ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

TEKNOFEST'te Malatyalı öğrencilerin başarısı

Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi öğrencileri Asaf Güngördü, Mehmet Söylemez ve Rıza Güzel, projeleri ile TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldular.

TEKNOFEST 'te yangın söndürme bombasına ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi 5 proje ile katıldığı TEKNOFEST'te en fazla Yangın Söndürme Bombası ilgi görüyor.

TEKNOFEST finalistleri Rektör Göktaş ile bir araya geldi

TEKNOFEST'TE çeşitli kategorilerden yarışmaya katılarak finalist olmaya hak kazanan takımlar Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ı makamında ziyaret etti.

İnönü Üniversitesi TEKNOFEST'e 5 proje ile katılacak

Malatya İnönü Üniversitesi TEKNOFEST'e 5 proje ile katılacak.

Toplam 307 haber.