Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Haber Sitesinden Yayılan Casus Yazılım

ESET araştırmacıları, Pakistan tarafından yönetilen bir bölge olan Gilgit-Baltistan hakkında haberler sunan bölgesel bir haber web sitesine yönelik bir watering-hole (suyun başı) saldırısı tespit etti.

Bakan Kacır: Lider teknoloji girişimlerini destekleyeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Yüzyılı'nda, yeşil ve dijital dönüşümü hızlandıracaklarını belirterek, "Ülkemizi küresel düzeyde ileri teknoloji üretim merkezi haline getirecek, bilgi temelli dijital ekonomiyi büyütecek, yenilikçi ve girişimci insan kaynağımızı güçlendireceğiz." dedi.

Türksat 6A Türkiye'nin uzaydaki bağımsızlığının simgesi olacak

Türkiye'nin Haziran 2024'te uzaya göndermeyi planladığı ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'da "güneş paneli açma-kapama testleri" başlarken uydunun, stratejik rolüyle ülkenin uzaydaki bağımsızlığının simgesi olması hedefleniyor.

Sosyal Medyada Sahte Takipçileri Tespit Etmenin 10 Yolu

Sosyal medyada dikkat edilmesi gereken en büyük tehditlerden biri, iddia ettikleri kişi olmayan insanların gerçekleştirdiği dolandırıcılık eylemleridir.

Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gece Kodu programı düzenlendi

Battalgazi Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle kodlama ve siber güvenlik alanında farkındalık yaratacak program düzenlendi. “Gecekodu” adı altında yapılan etkinlikte katılımcılar birbirlerine bilgi paylaşımında bulundu.

Kale'de TÜBİTAK bilim söyleşisi düzenlendi

Malatya'nın Kale ilçesinde TÜBİTAK bilim söyleşisi etkinliği gerçekleştirildi.

Milli insansız su altı aracının ilk görevi mayın temizleme olacak

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ tarafından geliştirilen insansız su altı otonom aracın ilk görevi mayın tespiti ve imhası olacak.

Türkler Instagram'da aylık 21 saat vakit geçiriyor

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, sosyal medya platformu Instagram'ın 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Türkiye'de ilk sırada yer aldığını belirterek, "Ayda Instagram'a 21 saat, WhatsApp'a 11 saat harcanıyor.

Evden Çalışma İle İlgili 7 Dolandırıcılık Türü

Pandemi dönemi, çalışma alanlarında kökten değişikliklere neden oldu. Birçok kişi için evden çalışmak normal hale geldi. Büyük bir istifa dalgası yaşandı.

Suçlular dolandırıcılık yöntemlerine

Yapay zeka teknolojisini kullanarak haberleşme uygulamaları üzerinden otomatik gönderilen mesajlarla iş vaadinde bulunan ya da mağduriyet yaşadığı izlenimi oluşturan dolandırıcılar, vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde edebiliyor.

Türksat 6A uydusu gelecek yıl martta uzaya gönderilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirildiğini belirterek, "Biraz testler uzadı ama sözü aldık. İnşallah Mart 2024'te Türksat 6A'yı da İMECE gibi başarıyla uzaya göndereceğiz." dedi.

Türkiye'nin bilim ve teknolojide görünürlüğü arttı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin günümüzde özellikle bilim ve teknoloji alanında görünürlüğünün arttığını söyledi.

Türk mühendisler "dron barınağı" geliştirdi

Dronların askeri ve sivil alandaki görevlerini daha etkin ve güvenli şekilde yapmasını sağlamak amacıyla "dron barınağı" geliştirildi.

Çin’de yazılım sektörünün kârı çift haneli büyüdü

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, Çin’in yazılım ve bilgi teknolojisi hizmet sektörü, yılın ilk dört ayında gelir ve kârda çift haneli büyüdü.

Yakın zamanda Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde deprem beklenmiyor

Jeoloji Uzmanı Fahri Çelik, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından, toplumun alması gereken tedbirler konusunda açıklamalarda bulunurken, yakın zamanda Türkiye'nin herhangi bir bölgesinde büyük ölçekli bir deprem beklemediklerini belirtti.

Çocuklar bilim ile deprem travmasını atlatıyor

Depremin vurduğu Malatya'da, çadır kentte yaşayan çocuklar üniversite öğrencilerinin kurduğu bilim atölyesi etkinliklerine katılarak yaşadıkları deprem travmasını atlatıyor.

Depremzede çocuklar için bilim tırı ile Adıyaman'da

Şahinbey Belediyesi ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'daki depremzede çocuklara psikososyal destek hizmeti için Bilim Tırını Adıyaman'a gönderdi.

Adıyaman'ı inceleyen akademisyenler: 'Şehirlerimizi kayalık bölgelere taşımamız gerekiyor'

Adıyaman'da depremde hasar alan binaları inceleyen öğretim üyeleri, binaların yapıları ve zemin durumlarını değerlendirdi. Uzmanlar, zemin sıvılaşmasına dikkat çekerek, şehirlerin kayalık bölgelere taşınması gerektiğinin altını çizdi.

Diyarbakır'da depremzedelere ücretsiz internet

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplanma alanları ve çadır kentlerde ücretsiz internet hizmeti vermeye başladı.

Toplam 309 haber.